Γρήγορα ρεβίθια με γιαούρτι
Μερίδες 4
Χρ. Πρ 15΄
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια
1 φλιτζάνι πράσο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
ξύσμα ενός λεμονιού
1/3 φλιτζανιού γιαούρτι
1/2 κ.γλκ κύμινο τριμμένο
½ κ.γλκ πάπρικα
1/2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
1/2 φλιτζάνι φρέσκο άνηθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τα ρεβίθια.
Σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να αρχίσουν να πάρουν ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα.
Προσθέστε τα πράσα και αφήστε για 7 μέχρι να μαλακώσουν.
Τέλος προσθέστε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού.
Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσουν.
Σε ένα μικρό μπολ προσθέστε το γιαούρτι, το κάρυ, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι και πιπέρι..
Εάν πρέπει να το αραιώσετε λίγο, ρίξτε ζεστό νερό μια κουταλιά της σούπας σιγά σιγά και ανακατέψτε.
Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε τη σαλάτα, ανακατέψτε το μίγμα ρεβίθι με τον άνηθο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Προσθέστε την 1/2 σάλτσα γιαουρτιού και ανακατέψτε ξανά.
Αν σας αρέσει ρίξτε περισσότερη σάλτσα γιαούρτι.
Σερβίρετε σε μια πιατέλα και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και άνηθο.
Γιώργος Λέκκας,Greekpress.gr
email:lekkas.ge@yahoo.gr