Γιώργος Λέκκας: Ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς και σολομό

Ο chef Γιώργος Λέκκας μας φτιάχνει, ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς και σολομό

Ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς και σολομό

Μερίδες: 5
Χρ. Πρ: 10΄
Χρ.μαγειρ: 10΄

Υλικά

500 γραμμ ταλιατέλες μαύρες (με μελάνι σουπιάς)
150 γραμμ καπνιστός σολομός κομένος σε λωρίδες
2 φρέσκα κρεμυδάκια ψιλοκομμένα
120 γρ άσπρα μανιτάρια κομμένα φέτες
4 κ.σ ελαιόλαδο
1/3 φλιτ.τσαγ. βότκα
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
2 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το ελαιόλαδο.

Ρίξτε τα φρέσκα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και αφήστε για 3΄. Προσθέστε τον σολομό και σοτάρετε για 1 ΄. Σβήστε με τη βότκα και αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2΄.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος.

Αλατοπιπερώστε και αφήστε την σάλτσα για 4-5΄ μέχρι να γίνει ελαφρά πυκνή.

Τέλος πασπαλίστε με τον άνηθο.(διατηρήστε την σκεπασμένη για να μην κάνει πέτσα).

Βράστε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό.

Στραγγίξετε και τοποθετήστε της στην κατσαρόλα.

Περιχύστε με την σάλτσα σολομού.

Ανακατέψτε και σερβίρετε αμέσως.

Πασπαλίστε με φρεσκοκομμένο πιπέρι.

G.Lekkas – Greekpress.gr

Επικοινωνία: lekkas.ge@yahoo.gr

Blog

Facebook

Twitter

Pinterest

Γιώργος Λέκκας: Ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς και σολομόσυνταγες