Ο κουρκουμάς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια χάρη στα πολυάριθμα οφέλη του για τον οργανισμό μας.
Αυξάνοντας την απορρόφηση της κουρκουμίνης από τον οργανισμό, θα επωφεληθείτε από την αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση για τις οποίες είναι διάσημος ο κουρκουμάς
Η κουρκουμίνη, το βασικό συστατικό του κουρκουμά, δυστυχώς, απορροφάται πολύ δύσκολα από το σώμα και οι δόσεις που χρησιμοποιούνται στις μελέτες σε ζώα δεν επιτυγχάνονται εύκολα με συμπληρώματα.
Η ανάμειξη του κουρκουμά με μαύρο πιπέρι διαλυμένο μέσα σε λάδι, κατά προτίμηση ελαιόλαδο, λάδι καρύδας ή λιναρόσπορου, αυξάνει σημαντικά την απορρόφηση της κουρκουμίνης.
Συστάσεις
Προσθέστε κουρκουμά στα φαγητά σας, για να δίνετε γεύση στο ρύζι, στις σαλάτες, στις σούπες και σε άλλα πιάτα.
Προσθέστε λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι σε αυτά τα πιάτα, για να αυξάνετε την απορρόφηση του κουρκουμά από το σώμα.
Τρόπος για να χρησιμοποιείτε κουρκουμά στις συνταγές σας: ανακατέψτε 1 κουταλάκι σκόνη κουρκουμά με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο κ