Μαρμελάδα μπανάνα με σοκολάτα
Μερίδες 1 βάζο
Χρ. Πρ 5΄
Χρ.μαγειρ 9΄
Υλικά
5 ώριμες μπανάνες
1 φλιτζάνι τσαγ ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι γλκ κάρδαμο τριμμένο
1/2 κουταλάκι γλκ κανέλα
1/2 κουταλάκι γλκ βανίλια σκόνη
3 σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου
130 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα αλεσμένα
Διαδικασία
Σε ένα μπλέντερ ρίξτε την μπανάνα, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά. Χτυπήστε για 2΄μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίξτε το πολτοποιημένο μείγμα μπανάνας. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε για 6-8 λεπτά. Τέλος ρίξτε την σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατέψτε με ένα κουτάλι για 2΄μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στην συνέχεια κατεβάστε από την φωτιά την κατσαρόλα και ρίξτε τη βανίλια, το εκχύλισμα αμυγδάλου και τα αλεσμένα αμύγδαλα. Ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει. Αποθηκεύστε σε βάζο και φυλάξτε την στο ψυγείο μέχρι και 3 εβδομάδες.
Γ.Λέκκας,Greekpress.gr
email:lekkas.ge@yahoo.gr
http://lekkas-giorgos.blogspot.gr/