Μεθυσμένες βίδες από τον μοναχό Νεκτάριο

Ο μοναχός Νεκτάριος, χρησιμοποιώντας φρέσκα  υλικά από το περιβόλι της Μονής , καταφέρνει να φτιάξει με ένα απλό ζυμαρικό, όπως οι βίδες  ένα ξεχωριστό  πιάτο.

Υλικά

Μισό κιλό μακαρόνια βίδες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
μια πράσινη πιπεριά
μία κόκκινη πιπεριά
μία κίτρινη πιπεριά

 

3 κουταλιές μαργαρίνη ή μισό φλιτζάνι λάδι
μία κρέμα γάλακτος ή 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ με 1 1/2 κουταλάκι κορν φλαουερ
1 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1 κοφτό κουταλάκι καπνιστή πάπρικα (προαιρετικώς)
μισό φλιτζάνι κρασί λευκό

 

 

Επί το έργον:

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε λεπτές ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά με την μαργαρίνη ή το λάδι, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να «χρυσίσει» κάπως το κρεμμύδι. Στη συνέχεια «σβήνουμε» με το κρασί και κρατώντας το τηγάνι με το ένα χέρι – μακρυά από το πρόσωπο και τον απορροφητήρα, για να μην έχουμε δυσάρεστες…εξελίξεις- ανάβουμε προσεκτικά το αλκοόλ .Κουνώντας σιγά – σιγά το τηγάνι, η φλόγα θα σβήσει.

 

Ρίχνουμε την καπνιστή πάπρικα (αν έχουμε βρει, διότι είναι δυσεύρετη).Μετά, περιχύνουμε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος και όλο αυτό το μείγμα το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, όπου έχουμε βρασμένα τα μακαρόνια,τα οποία όμως έχουμε βουτυρώσει ή λαδώσει. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

 

 

Σημείωση : Αν θέλουμε να γίνει ποιο ελαφρύ το φαγητό μας, αντί για την κρέμα γάλακτος, βάζουμε ένα φλυτζάνι γάλα εβαπορέ , μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει 1 1/2 κουταλάκι κόρν φλάουρ.

monastiriaka.gr

βίδεςΜεθυσμένες βίδεςΜοναστηριακή συνταγήσυνταγες
Comments (0)
Add Comment