Μελιτζανοκεφτέδες, από τον Γιώργο Λέκκα

Μελιτζανοκεφτέδες, αν θέλετε μπορείτε να τους σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι.

Μερίδες 20

Χρ. Πρ 10΄

Υλικά

6 τσακώνικες μελιτζάνες ψημένες

2 μεγάλες πατάτες βρασμένες

300 γρ τυρί φέτα χοντροκομμένη

100 γρ. μυζήθρα χοντροκομμένη

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 κ.σ ταχίνι

2 αβγά

1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 ½ κ.γλκ μπέικιν πάουντερ

Λίγο πιπέρι

Αλεύρι

 

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, της πατάτες.

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε της μελιτζάνες, της πατάτες, το κρεμμύδι, το ταχίνι, το σκόρδο.

Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεσαίο μπόλ και προσθέτουμε τα τυριά, τα αβγά, το μαϊντανό, το μπέικιν πάουντερ και το πιπέρι.

 

 

 

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενής.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.

Σε τηγάνι με καυτό λάδι ρίχνουμε με ένα κουτάλι έναν έναν τους κεφτέδες.

Βγάζουμε και αφήνουμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε ζεστούς.

Γιώργος Λέκκας,Greekpress.gr

email:lekkas.ge@yahoo.gr

http://lekkas-giorgos.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/giorgos.lekkas.chef

https://twitter.com/chef_ge

http://pinterest.com/GiorgosLekkas/boards/

γιωργος λεκκαςΜελιτζανοκεφτέδεςσυνταγεςΣυνταγή