Μπακαλιάρος με σταφίδες και πατάτες

Μπακαλιάρος με σταφίδες και πατάτες της 25 Μαρτίου, του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ.

Παραδοσιακό φαγητό στην Αργολίδα και στο χωριό Μιδέα !!! Ο ξυλόφουρνος είναι αναμένος με ξύλα (από πουρνάρι, πεύκο, ελιά.) από το προί πρίν την εκκλησία και περιμένει το ταψί με τον μπακαλιάρο. Μέσα στο φούρνο μελώνει και γίνετε ένα φαγητό αξέχαστο.

 

 

Υλικά

1 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
6 ξερά κρεμμύδια κομμένα φέτες
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ.τσαγ ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
½ φλ.τσαγ μαύρες σταφίδες
1 φλ.τσαγ μαιντανό
1 φλ.τσαγ νερό
½ φλ.τσαγ κρασί λευκό
1 κ.σ μέλι
6 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
3 κρεμμύδια φρέσκα
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
Φρεσκοτριμμένους Μαύρο πιπέρι σε κόκκους
αλάτι

 

 

 

Διαδικασία

Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο από την προηγούμενη αλλάζοντας πολλά νερά .Κόψτε σε φέτες τα κρεμμύδια. Σε μια κατσαρόλα ρίξτε λίγο λάδι, τα ξερά και φρέσκα κρεμμύδια και σοτάρετε για 4΄. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά. Σε ένα μεγάλο ταψί ρίξτε το λάδι,βάλτε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο.

 

 

 

Ρίξτε την σάλτσα από την κατσαρόλα. προσθέστε την ντομάτα, τα σκόρδα, την το μαϊντανό, την δάφνη, το πελτέ ντομάτας, της πατάτες, το κρασί, το πιπέρι, το αλάτι , το νερό νερό, τις σταφίδες, της πατάτες, το μέλι. Ανακατέψτε με τα χέρια όλα τα λικά μαζί. Σκεπάστε με λαδόκολλά και αλουμινόχαρτο το ταψί.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 c αντιστάσεις πάνω κάτω και ψήστε στην προτελευταία σχάρα για 1 ώρα και 15΄.

 

Στα τελευταία 30΄ξεσκεπάστε και αφήστε το μπακαλιάρο να πάρει ελαφύ χρώμα. Σερβίρετε ζεστός και με κρασί.

G.Lekkas – Greekpress.gr

Επικοινωνία: lekkas.ge@yahoo.gr

Blog: http://lekkas-giorgos.blogspot.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/giorgos.lekkas.chef

Twitter: https://twitter.com/chef_ge

Pinterest: http://pinterest.com/GiorgosLekkas/boards/

ΜπακαλιάροςσυνταγεςΣυνταγή