Πλεξούδα με ταχίνι

Πλεξούδα με ταχίνι

αν θέλετε μπορείτε να την φτιάξετε
στρογγυλή, σαν σαλίγκαρο.

Μερίδες 3
Χρ. Πρ 30΄
Χρ.ψης: 40΄

Υλικά

3 φλιτζάνια τσαγ αλεύρι, συν λίγο για πασπάλισμα
1 κ.γλκ κανέλα
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι τσαγ χλιαρό νερό
2 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαία μαγιά
100 γρ βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
300ml ταχίνι, πάστα σουσάμι
270 γρ καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ψημένο σουσάμι συν 1 κουταλιά της σούπας για το πασπάλισμα

 

 

 

Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη μαγιά. Ανοίξτε μια λακκούβα στην μέση. Προσθέστε τα αυγά, το βούτυρο μαλακό. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να το ανακατέψετε καλά, και στη συνέχεια, προσθέστε σιγά-σιγά το νερό. Ζυμώστε για λίγα λεπτά μέχρι να έχετε μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή και λίγο κολλώδης.

 

 

Βάλτε τη ζύμη σε ένα μπολ σκεπάστε με μια πετσέτα και αφήστε την για 30 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίξτε το ταχίνι, την καστανή ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας ψημένο σουσάμι. Ανακατέψετε και είναι έτοιμο το μείγμα. Πασπαλίστε με αλεύρι την επιφάνεια εργασίας σας και βάλτε τη ζύμη σε αυτό. Κόψτε τη ζύμη σε 3 κομμάτια. Πλάθεται κάθε κομμάτι σε μια μπάλα. Ανοίγουμε την πρώτη μπάλα σε μια παραλληλόγραμμη λωρίδα και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μείγμα ταχίνι .

 

 

 

Απλώστε ομοιόμορφα. Κλείστε την ζύμη ρολό και ανοίξτε πάλι σε ένα ορθογώνιο και απλώστε 2 κουταλιές της σούπας μείγμα ταχίνι. Κλείνουμε την ζύμη σε ρολό και την κόβουμε κατά μήκος σε δύο λωρίδες. Περιστρέψτε τις δύο λωρίδες μέχρι να έχετε μια πλεξίδα. Το ίδιο κάνετε και με την άλλη ζύμη. Σε ένα ταψί στρώνετε μια λαδόκολλα και τοποθετείτε της ζύμες. Πασπαλίζουμε με σουσάμι.

 

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Σερβίρετε κρύο ή χλιαρό. Απολαύστε με τσάι ή καφέ.
Giorgos Lekkas Chef για την Greekpress.gr

Επιμέλεια:Γιώτα Παμπάλου

GP,GreekPress.gr

Chef G.Lekkasνηστείασυνταγεςταχίνι