Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια

Μία σαλάτα που τρώγεται χειμώνα -καλοκαίρι. Ειδικά για το καλοκαίρι και τις ημέρες νηστείας είναι ό,τι πρέπει για ένα πλήρες γεύμα, καθώς το καλοκαίρι δεν προτιμούμε τόσο, όσο τον χειμώνα την κατανάλωση σε όσπρια  με τον κλασικό τρόπο σε σούπα. Η δροσερή αυτή σαλάτα  δίνει την δυνατότητα να μην λείψουν από την διατροφή μας τα όσπρια ακόμη και τους ζεστούς μήνες του χρόνου. Tα φασόλια μας βοηθούν στην κατανάλωση πρωτείνης σε αρκετά καλή ποσότητα.

Υλικά

250γρ.μαυρομάτικα φασόλια

1κόκκινη πιπεριά  φλωρίνης

1πιπεριά πράσινη

1 φλυτζανάκι ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι από το super market

2 κρεμμυδάκια φρέσκα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

μαϊντανός

λίγο τριμμένο λιναρόσπορο (προαιρετικά)

ρίγανη

ελαιόλαδο, ξύδι

αλάτι και λίγο άσπρο πιπέρι

Δημιουργία

Από το προηγούμενο βράδυ αφού πλύνουμε τα φασόλια τα αφήνουμε σε ζεστό νερό να ΄”φουσκώσουν”, όπως κάνουμε και με τα άσπρα φασόλια.

Την επομένη μέρα τα βράζουμε σε νερό με λίγο αλάτι μέχρι να  μαλακώσουν.Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε βάζοντας κατά σειρά τα μαυρομάτικα φασόλια, τις πιπεριές σε μακρόστενα κομμάτια, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια ,το ξερό κρεμμύδι. Στην συνέχεια ρίχνουμε την ρίγανη μαζί με τον λιναρόσπορο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι σε ποσότητα που επιθυμούμε  και το άσπρο πιπέρι. Ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό στο τέλος από πάνω.

Καλά κουζινομαγειρέματα,

Γιώτα Παμπάλου, Οι συνταγές μου

Greekpress.gr

 

Γιώτα Παμπάλουμαυρομάτικα φασόλιαΟι συνταγές μουΣαλάτασυνταγεςΣυνταγή