Τάρτα με γαλοπούλα

Τάρτα με γαλοπούλα Μερίδες 8 Χρ.πρ 20΄ Χρ. Ψης 30΄ Υλικά

Για την Ζύμη 250 γρ αλεύρι 150 γρ βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια ½ κ.γλκ αλάτι 1 κ.γλκ ζάχαρη 1 αβγό 1 κ.σ γάλα κρύο Για την γέμιση 140 γρ γαλοπούλα 1 αβγό 2 κρόκους 300 γρ κρέμα γάλακτος 1 πρέζα μοσχοκάρυδο Αλάτι, πιπέρι 140 γρ γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

Για την βάση: Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το αλεύρι και κανουμε μια τρύπα στην μέση. Ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι, την ζάχαρη, το αυγό και με τα δάχτυλα αρχίζουμε να τα δουλεύουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη με κοκκώδη σύσταση. Προσθέτουμε το γάλα και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ζύμη εύπλαστη. Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε το ψυγείο για 40΄. Ανοίγουμε την ζύμη στρογγυλό σχήμα ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλα. Μπορείτε να φτιάξετε ατομικές τάρτες ή μια μεγάλη τάρτα. Στρώνουμε την ζύμη στην φόρμα και καλύπτουμε την βάση και τα πλαινά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς αντιστάσεις. Τρυπάμε ελαφρά την βάση της ζύμης με πιρούνι. Στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε φασόλια για βάρος. Ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα για 15΄. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε την λαδόκολλα και αφήνουμε για 10΄μέχρι να πάρει ενά ρόδινο χρώμα.

Για την γέμιση: σε ένα μπόλ ρίχνουμε το αυγό,  την κρέμα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Στρώνουμε της φέτες γαλοπούλας στην ψημένη βάση τάρτας. Πασπαίζουμε με το τυρί και περιχύνουμε με το μείγμα του αυγού μέχρι το χείλος ζύμης. Ψήνουμε για 15΄μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα και να πήξει η γέμιση. Βγάζουμε την τάρτα και αφήνουμε για 4΄. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Blog: lekkas-giorgos.com

Γ.Λέκκας: Facebook

Γ.Λέκκας: Twitter

Γ.Λέκκας: Pinterest

email:lekkas.ge@yahoo.gr

Γ.ΛέκκαςγαλοπούλασυνταγεςΤάρτα