Μία εύκολη και νόστιμη πίτα με τυριά χωρίς πολύ κόπο.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο γαλλική σφολιάτα 650γρ
(μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε
χωριάτικο φύλλο αν το προτιμούμε)
1/2 ποτήρι λάδι
σουσάμι
Για την γέμιση
2 αβγά
μισό φλυτζάνι γάλα
3 κουταλιές της σούπας τραχανά
250 γρ τυρί φέτα η΄ άσπρο αγελαδινό τυρί
200 γρ.μυζήθρα
80 γρ.γκούντα τριμμένο
αλάτι,πιπέρι άσπρο
Δημιουργία
Σε ένα μπολ βαθύ χτυπούμε ελαφρά τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα, τον τραχανά, λίγο αλάτι για την γεύση και άσπρο πιπέρι. Θρυμματίζουμε την φέτα και την μυζήθρα και τις προσθέτουμε στο μείγμα, καθώς και το τυρί γκούντα.
Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ η΄ταψί αλοίφουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο από τα δύο που βρίσκονται στην συσκευασία των 650γρ. Προσθέτουμε την γέμιση με τα τυρία που φτιάξαμε και κλείνουμε από πάνω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο γάλα και ελαιόλαδο και αφού χαράξουμε ελαφρά την επιφάνεια με ένα μαχαίρι σε μεγάλα, κατά προτίμηση, κομμάτια απλώνουμε μπόλικο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά στη μεσαία θέση του φούρνου μας. Όταν έχει γίνει θα έχει ροδίσει όμορφα
η πίτα μας είναι έτοιμη.
Καλή επιτυχία! Καλά κουζινομαγειρέματα!
Γιώτα Παμπάλου,
Οι συνταγές μου, Greekpress.gr