Εύκολη πολίτικη μπουγάτσα, χωρίς κρέμα

Στέλιος Παρλιάρος

Εύκολη  πολίτικη μπουγάτσα, χωρίς κρέμα
Χαριτολογώντας θα την λέγαμε και… «μπουγάτσα με φύλλο». Απαλλαγμένη από τον κόπο της κρέμας, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το τέλειο κυριακάτικο πρωινό!

 

 

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλα κρούστας (περίπου 11-12 φύλλα)
150 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο
ζάχαρη λευκή κρυσταλλική για το πασπάλισμα
κανέλλα για το πασπάλισμα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°-170°C.
Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί διαμέτρου 22-24 εκ.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αλουμινένιο ταψάκι μιας χρήσης ή ταψάκι πίτσας.

 

 

 

Βουτυρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας και τα βάζουμε στο ταψί το ένα πάνω στο άλλο, ελαφρώς τσαλακωμένα, ώστε να χωρούν ολόκληρα και να μην περισσεύουν οι άκρες τους.

 

 

 

 

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο έως ότου ροδίσει καλά η επιφάνεια της μπουγάτσας (περίπου 40΄).
Την σερβίρουμε ζεστή, πασπαλίζοντας με αρκετή ζάχαρη και κανέλλα.

 

 

gastronomos.gr / Στέλιος Παρλιάρος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Tα Ανώγεια Μυλοποτάμου, στο Ρέθυμνο Κρήτης

  Σκαρφαλωμένα σε υψόμετρο κοντά στα 800 μέτρα τα Ανώγεια Μυλοποτάμου είναι κωμόπολη του νομού Ρεθύμνου και πρωτεύουσα του ομώνυμου...

Close