Πατατοσαλάτα νησιώτικη

Εύκολη και νόστιμη πατατοσαλάτα για όλες της εποχές ! μυρίζει αιγαίο και ξέγνοιαστες διακοπές. Καλή απόλαυση


Μερίδες 3
Χρ. Πρ 5΄
Χρ. Βρας 15΄

 

Υλικά
500 γρ μέτριες πατάτες πλυμένες και καθαρισμένες
1 λεμόνι τον χυμό και την φλούδα
3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
½ ματσάκι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ κάπαρη
6 κ.σ ελαιόλαδο

 

Διαδικασία
Πλένουμε τις πατάτες, της καθαρίζουμε και της κόβουμε στα τέσσερα.
Ρίχνουμε βραστό νερό στην κατσαρόλα, μια πρέζα αλάτι.
Προσθέτουμε τις πατάτες, φλούδα από το λεμόνι, το θυμάρι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν της τρυπάμε με ένα μαχαίρι και περνάει είναι έτοιμες.

 

Στραγγίξετε τις πατάτες και αφήστε για 2 λεπτά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κάπαρη, τον άνηθο, 6 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το χυμό από ½ λεμόνι.
Ανακατεύετε και σερβίρετε.
Γιώργος Λέκκας,Greekpress.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συγγραφέα

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Read previous post:
Άγιος Παΐσιος: «Θα πάρει σκούπα ο Θεός!»
Άγιος Γέροντας Παΐσιος: «Όπου σταυρός επιφοιτά, του είπε, ουκ ισχύει κακία του σατανά»

Δεν βλέπουν τι δύναμη έχει η Χάρις του Θεού; «Οτιδήποτε θανάσιμο κι αν πιήτε, δεν θα σας βλάψη»

Close